úterý 18. února 2014

Péče o pleť - kosmetika RYOR

Zdravím:) Dnes se koukneme na to jak se starat o pleť.
Pravidelná péče je základem  čisté a zdravě vypadající pleti. Důležité je také používat správné přípravky, které budou vyhovovat vašemu typu pleti. Co se týká mě, tak mám normální místy smíšenou. Jako malou inspiraci tu mám mojí denní rutinu, kterou se snažím dodržovat. :)

 
Jak jste si už asi všimli používám řadu Aknestop od Ryoru
Stručné hodnocení celé řady 
+ bylinné složky rozhodně plus
+ český výrobek
 + dostupnost v obchodech, ale i cenová

Večerní čistění
  • Jako první používám Čistící pěnu s mořskou řasou. Čistí opravdu jemně, pokožku vůbec nedráždí. V očích nepálí, ale odstraňování očního makeupu s ní nedoporučuji. Má praktické balení s pumpičkou, není nad to nemuset mokrýma rukama šroubovat víčka atd. :D.  Co se týká jejích nedostatků, tak musím zmínit to, že není moc hloubkově čistící. Rozhodně to není velký zázrak na problematickou pleť, ale i tak je po ní pleť jemná a nějakou tu dobu i matná:)





 


  • Dalším krokem je tonizace, která by měla vyvážit rovnováhu pleti po čištění. Bylinné tonikum od Ryoru tuto funkci zastupuje celkem dobře. Mám pocit, že póry ještě dočistí a osvěžuje obličej. Každopádně by někomu mohl vadit ''bylinkový'' odér, ale není to nic, co by se nedalo přežít. Alespoň tomu člověk trochu věří, že je to přírodní, ne? Jinak etiketa praví, že obsahuje extrakty ze šalvějě, jalovce a tea tree :)
                      
               


                                                                                                                                                              

  • Neopomenutelným krokem je hydratace. Když pleť pečlivým čistěním vydrhneme, musíme ji poté i dostatečně vyživit. Řada Aknestop obsahuje krém s fytosfingosinem. Tento jazykolam je látka, která má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Krém jemňounce přírodně voní, je opravdu lehoučký, pleť vůbec nezatěžuje. Bohužel ani moc nehydratuje, to ale přičítám tomu, že je určený pro problematickou pleť, které mastné a těžké krémy neprospívají.

 
  • Poslední věc, kterou zhodnotím bude Antiakné roll-on, který používám jen lokálně na problémová místa, u mně bohužel nepřehlédnutelné čelo. Samotný roll-on je docela malý, balení obsahuje 5ml výrazně vonícího ''olejíčku'', který by měl pomáhat na pupínky. Nefunguje vždy 100%, ale rozdíl vidět je a tato malá věcička s šikovným kuličkovým aplikátorem je skvělý pomocník.

Ranní péče
 

Ta není zdaleka tak důkladná jako večerní, pochopitelně na ní mám i značně méně času. Použiji jen tonikum a ždibec krému. Žádná věda:) 










Doufám že se vám tento článek/recenze líbil a že vám i trochu poradil nebo alespoň inspiroval.

  
Mějte se hezky, přeji krásný den!
 
 
-L ❤

 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat