neděle 7. září 2014

The Body Shop Tea Tree řada / velká recenze


Ahoj!

Tentokrát bude článek věnovaný řadě Tea Tree od firmy The Body Shop, kterou už vlastním a používám asi tři měsíce, takže jsem si ucelila názor.

Je určená pro mastnou a problematickou pleť.

Zleva - peeling, gel, denní kém, tea tree olej, noční krém

Sada ještě obsahuje spoustu dalších věcí, jako třeba masku, korektor, vlhčené ubrousky a dokonce i               bb cream.

190,- / 250 ml

Pořadí vezmeme hezky podle použití, tudíž jako první tu máme čistící gel.
Konzistencí se neliší od klasických hustších gelů. Více jedinečná je na něm vůně, které se opravdu nelze vyhnout. Silné citrusovo-teatree aroma vás praští do nosu u všech těchto produktů.
Co se týče samotných účinků, tak tento přípravek hezky vyčistí a osvěží. Není ho potřeba moc a hodí se jak ráno tak i na večer.
Lehce vysušuje, protože je určen na mastnou pleť. Stav pleti nezhoršil ani nijak markantně nezlepšil.
Zkrátka dobrý čistící gel na každodenní rutinu.

199,- / 100ml
2-3x do týdne vyčistím pleť trochu 'drsněji' a k tomu sloužil právě Squeky-clen Scrub. Obsahuje menší zrníčka, které fyzicky exfoliují ( zbavují se starých kožních buněk ). Pleť zanechává opravdu squeky clean :)
Vydrží celou věčnost, protože potřebujete jen kapičku. 

39,- ve slevě / 15ml

Dále jsem si pořídila i miniaturku denního krému (nebo spíše mléka/lotion). Je lehoučký a zmatňuje pleť, tudíž málo hydratuje. Používám ho v dny, když má pleť krizi nebo se mstí za špatnou životosprávu. Velký podíl činí tea tree olej, takže drží pupínky na uzdě.

300,- / 30ml

Po večerním čištění je na řadě noční lotion, což je lehčí krém a tento konkrétně má pomáhat léčit jizvy a obecně pomáhat pleti se spouští, kterou za sebou pupínky nechaly. Moc jsem si ho oblíbila a myslím, že po delším používání je pleť sjednocenější. Zároveň nezatěžuje a podle mého na něj můžete klidně dát ještě vrstvu klasického krému.



A jako poslední je tu samotný Tea Tree olej. Vlasně ne 'samotný', protože v lahvičce je jen 15% roztok. Samoný 100% olej je totiž moc agresivní a ne každý by ho asi snesl. Ale myslím si, že by tento spot treatment mohl obsahovat trochu větší koncentraci a zlepšilo by to efekt.
Jinak je to produkt dobrý, ale žádné zázraky nedělá. Na pupínky pomůže, ale ne na všechny. To bychom asi chtěli moc:)
Balení je praktické na cesty a dávkuje se kapátkem. (viz obrázek)

Tyto produkty tvořily v poslední době mojí péči o pleť a celkově mohu říct, že všechny produkty jsou kvalitní a mohla bych je doporučit, pokud nemáte nějaké těžší akné, protože s tím prostě nepomůže.
Pokud vám vadí Tea Tree vůně, tak tohle rozhodně není nic pro vás.
Pokud vám však TT voní a máte normální/ mastnou pleť s pupínky, tak by vám tato řada mohla sednout.

Vyzkoušeli jste už něco z Body Shopu? Chtěli byste?

Tohle už je vše, snad vám recenze pomohla:)

Mějte se krásně!

-L


Žádné komentáře:

Okomentovat