čtvrtek 17. dubna 2014

Crayon Art / Obraz z voskovek


 

Éra kreslení voskovkami je už dávno  za námi. Ale proč ze starých voskovek nevytvořit originální abstraktní dílo, které vypadá tak profesionálně, že vám nikdo neuvěří, že jste si ho vytvořili sami. Jestli máte rádi barvy, rádi vyrábíte a chcete po zimě něčím novým oživit své zdi, tak tento malý "projekt" je pro vás rozhodně to pravé.





Co budete potřebovat???
  • Plátno (velikost záleží jen a jen na vás)
  • Voskovky!!! :)
  • Lepidlo (nejlépe lepící pistoli)
  • Fén (čím výkonnější tím kratší dobu bude trvat než se voskovky začnou rozpouštět)
  • A rozhodně noviny nebo cokoliv co můžete ušpinit, protože malé kapičky vosku budou rozhodně létat všude okolo
Jak na to???


Nejdřív si seřaďte voskovky podle toho, jak chcete aby šly za sebou. Od nejtmavší po nejsvětlejší, od nejsvětlejší po nejtmavší... Vůbec nemusíte použít všechny barvy, samozřejmě záleží na tom, co se vám do pokoje hodí... :) Můžete například zkusit kombinaci jen dvou nebo tří barev. Rozhodně tím nic nezkazíte.
Když máte seřazené barvičky, přichází na řadu lepení... A zase, nemusíte se vůbec držet žádného pravidla, jelikož kreativitě se meze nekladou. Můžete z voskovek vytvořit oblouk, jako duhu... Nebo vlnovku nebo srdíčko, nebo je nalepit z obou stran, aby se veprostřed barvy prolnuly. Je to opravdu jen a jen na vás. Jak už řekl americký vědec Linus Pauling: "Nejlepší cesta jak mít dobrý nápad, je mít hodně nápadů." :)
No a když už máte všechno to vybírání, vymýšlení a lepení za sebou, přichází ta nejzábavnější část. Vezmete fén na vlasy, zapnete ho na "plný pecky" a budete fénovat voskovky :D Chvilku bude trvat než se začnou rozpouštět, ale nepropadejte panice. A když to opravdu nepůjde, tak zkuste silnější fén. A pak už jen můžete sedět s fénem v ruce a pozorovat jak rozteklý vosk stéká po vašem plátně a tvoří unikátní umělecké dílo :)


Hodně štěstí <3
EARTH without ART is just EH
*S*
 

Žádné komentáře:

Okomentovat