úterý 1. dubna 2014

Mixa Micelární voda 💦

Zdravím:)
 
Micelární voda- zní to tak profesionálně a vědátorsky.Přitom je to 'jen' voda obohacena o pár tenzidů.
Menší chemická vysvětlivka - tenzidy, jsou látky narušující povrchové napětí vody, asi na nich něco bude protože micelárky umí zpravidla stáhnout makeup z obličeje lehce a účinně:)
Asi si říkáte, proč přišla s touto 'spešl' vodou každá druhá značka? (Upřímně čekám, až v regále najdu micelární dobrou vodu, nebo mattonku:)) V tom je to, každá je krapet jiná. Někomu funguje jedna perfektně a u druhé nezaznamená žádný účinek.
A v čem se teda Mixa liší?
Na to se koukneme v dnešním článku.
 
 
Mixa je francouzská lékárenská značka. To, že její prodej byl umístěn do drogérií je podle mě velké plus. Produkty se dají lépe sehnat a také odstraňují bariéru mezi čistě drogérkovými (levnými) značkami a lékárenskou kosmetikou.
Její produkty jsou vhodné pro 'citlivky' a většina výrobků je určen na suchou pleť.:)
 
K samotné micelárce - obsahuje vitamín B5 a extrakt z růže (to jsem zatím u žádné jiné nezaznamenala), zato v ní nenajdete žádné parabeny či alkohol. Je hypoalergenní .
Vůně je taková zemitá s nádechem růže (nevím jak líp ji popsat:D), nejdřív mi dost smrděla, ale zvykla jsem si.
A teď k tomu hlavnímu odličování. Obal hlásá, že by měla jemně očistit makeup jedním tahem z obličeje i očí. Jemně nejspíš ano, ale jedním tahem rozhodně ne. Obličej zbaví makeupu obstojně, ale já stejně poté použiji ještě nějaký čistící gel. Mým hlavním úkol pro ni je značně těžší a to odlíčení očí. Tam rozhodně jeden tah nestačí. Ale stáhne všechnu řasenku a popřípadě linky.
 

 
Balení se mi líbí, matná lahev vypadá fakt 'lékárensky'. Kámen úrazu je ale pumpička. Ze zachycování letící micelárky na vatičku by mohla být olympijská disciplína. Pumpička ji doslova vystřelí. To je důvod proč si ji přelévám do prázdné lushovské lahvičky se střičkou. Takže celkem pěkný design lahve je stejně na nic.
 

 200 ml 
 100-150 Kč 
Schopnost čištění je zřejmá z mého ''pokusu'':D
Na vatičku s řasenkou jsem stříkla kapku micelárky, která špínu doslova pohltila.
 
 
suma sumárum
 
+ dostupnost
+ cena
+ odličování pleti
+ hypoalergenní atd.
+ složení
- odlíčení očí by mohlo být lepší
- vůně
 
Jinak doufám, že se recenze líbila a hlavně že se vám hodila:)
 
~eji krásný den!
-L
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat